Succesvolle presentatie

Op maandag 21-01-13 heeft Studio Staalkaart voor een volle zaal in Meerzigt te Eastermar een aantal nieuwe ideeën voor verenigingen van Eastermar gepresenteerd.

De presentatie van 'Google Drive, 15 redenen om over te stappen' viel in goede aarde bij de verschillende vertegenwoordigers van besturen. Men was zeer enthousiast over de mogelijkheden. Een aantal besturen zullen zeker overstappen van het traditionele werken met Word en Excel naar het werken 'in the cloud'.
Sommigen doen dat op eigen kracht, door anderen zal de optie om een één-op één workshop bij Studio Staalkaart te volgen serieus overwogen worden.

Nieuwe plannen maken voor www.eastermar.nl, de dorpswebsite van Eastermar, is altijd leuk en deze plannen presenteren is nog leuker. Het idee om als vereniging te gaan twitteren en deze tweets ook te publiceren op eastermar.nl gaat zeker door, evenals het digitale prikbord als service naar de bezoekers van de site. De nieuwe website voor het dorp zal in de loop van 2013 ontwikkeld worden.

De laatste presentatie ging over het idee om een beeld- of woordmerk te realiseren voor Eastermar. Rienk Vlieger verklaarde dat Eastermar gezien kan worden als een product. Om het imago van een product te verbeteren heb je een goed logo nodig i.p.v. een oubollig dorpswapen. Eénmaal gerealiseerd kan het nieuwe beeld- of woordmerk beschikbaar gesteld worden aan alle verenigingen. Zij kunnen het logo gebruiken bij alle PR-materialen. Op die manier krijgen alle activiteiten een verbindende factor.
Door Amsterdam, dat met 'I Amsterdam' iets vergelijkbaars doet, als voorbeeld te gebruiken, werd het idee meteen duidelijk.
Op de avond kon reeds geconstateerd worden dat er draagvlak genoeg is om het plan verder uit te werken.

I_Amsterdam_IJ

Bewaren